Referenssi: Varissaaren aurinkovoimalan asennus

Vuonna 2017 Keuruun Sähkö oli toteuttamassa yhtä Keski-Suomen suurimmista aurinkovoimaloista, nimittäin Keuruun Lämpövoiman varastohallin katolle tullutta aurinkovoimalaa, jonka tuottama energia on tarkoitettu Varissaaren varalämpökattilan omakäyttösähköksi.

Voimalaan tuli yhteensä 320 paneelia ja sen kokonaisteho on 86,40 kW. Kesäisin kattilaa voidaan ajaa parhaimmillaan kokonaan aurinkosähköllä.

Sähköasennuspuolen projektinjohtaja Pasi Kinnunen kertoo Varissaaren aurinkovoimalaprojektista, jossa oli mukana useita Keuruun Sähkön asentajia.

varissaaren aurinkovoimala

”Isoissa voimaloissa kaikki on järeämpää ja kaapelointia enemmän”, hän kuvailee Varissaaren aurinkojärjestelmän rakentamiseen liittyneistä ominaispiirteistä. ”Näin isojen voimaloiden asennuksessa pitää ottaa huomioon rakenteiden kestävyys ja sähköverkon kyky vastaanottaa isoja tehoja.”

Vaikka eniten tuleekin asennettua aurinkovoimaloita pienempiin kohteisiin, kuten omakotitaloihin ja loma-asuntoihin, on Keuruun Sähköllä ennestään kokemusta myös isomman mittakaavan voimaloista. Esimerkiksi vuonna 2016 valmistui yrityksen Yliahon toimitalon katolle 10 kW aurinkovoimala. Sitä kautta isojen paneelikenttien mitoitusperiaatteet tulivat tutuiksi, ja siitä oli apua tässäkin projektissa.

Kyseessä oli samalla Keuruun Sähkölle ensimmäinen tasakatolle asentama järjestelmä. Tästä saaduista opeista on hyötyä jatkossakin, sillä isot voimalat tyypillisesti rakennetaan juuri tasakatoille. Myös aurinkopaneelien asentaminen julkisivuun pystyasentoon on mahdollista.

Keuruun Sähkön tärkeä kumppani aurinkosähkön liiketoiminnassa on paikallinen yritys Solartukku Oy, jolta he saavat kaikki paneelit. Toimitus sujuu helposti, koska yhteistyökumppani on samalla paikkakunnalla.

”Paikallisen yrityksen kanssa on helpompi toimia ja tekninen tuki on aina lähellä”, Pasi kertoo. Solartukulta löytyy valmis paketti suunnittelusta tarvikkeiden toimitukseen saakka, mikä tekee heistä erinomaisen yhteistyökumppanin.

Keuruun Sähkö panostaa jatkossa entistä enemmän uusiutuviin energiamuotoihin ja aurinkosähköön. Haluamme vahvistaa asemaamme seudun luotettavana ja asiantuntevana aurinkosähköjärjestelmien tarjoajana, joka takaa, että kaikki on mitoitettu oikein ja asennettu kaikkien pykälien mukaisesti.

Kerroimme kesällä myös Varissaaren aurinkovoimalan parissa työskennelleestä Hannu Autiosta Keuruun Sähkön Facebook-sivuilla julkaistussa henkilöstöesittelyjutussa.

 

Onko teillä tarvetta omalle uusiutuvalle energialle? Soita meille 040 594 3448, niin teemme arvion juuri teidän kohteeseenne parhaiten sopivasta ja mitoitetusta aurinkojärjestelmästä.


Lue lisää aurinkosähköpalveluistamme.