Kesätyöntekijän 2018 kuulumisia

Keuruun Sähkön toimistolla on tänä kesänä pyörinyt eräs uusi tyyppi, nimittäin Samu Lamminpää. Samu on ollut verkon puolella kesäharjoittelijana. Sähkövoimatekniikkaa opiskeleva ja opinnäytetyötä vaille valmis Samu muutti toukokuussa Tampereelta kesäksi Keuruulle ja on viihtynyt pikkukaupungissa hyvin – kuumuuttakin on päässyt pakoon Yliahon toimiston ilmastoituun viileyteen.

Asiakkaammekin ovat saattaneet törmätä Samuun, sillä hän on tehnyt jonkin verran asiakaspalvelua etenkin sähköliittymien sopimusasioissa. Sen lisäksi hän on tehnyt muun muassa sähköverkkojen dokumentointia.

Verkon suunnittelutehtävät ovat Samun mukaan hänen opintojensa ydinaluetta. Esimerkiksi liittymäsopimusasiat eivät olleet yhtä tuttuja ennestään, mutta nekin on Samun mukaan hyvä oppia.

Kesätyössään hän on oppinutkin todella paljon. ”Monet asiat on olleet monimutkaisempia kuin odotin, nytkin olen vähän pää pyörällä”, Samu kertoo viitaten sähköverkkoyhtiöiden sanomaliikenteeseen, jonka kanssa hän myöskin on päässyt työskentelemään.

Samu on hyvillä mielin viimeistä kuukauttaan Keuruun Sähköllä. Asiakkaille hän lähettää sellaisia terveisiä, että kannattaa puhelimessa tai toimistolla käydessä aina rohkeasti heti selittää, millä asialla he ovat ja minkälaista apua he kaipaavat. Täällä halutaan auttaa, eikä työntekijöitä haittaa, vaikka asiakkaat eivät esimerkiksi tietäisi kaikkia oikeita teknisiä käsitteitä.

Samu2